Κάντε like!
 
Γράφει ο Χαράλαμπος Πετράς

 Αν και στην Ευρώπη οι συνθήκες που διαμορφώνονται είναι κρίσιμες, το coachingσυνεχίζει ακάθεκτο την αναπτυξιακή του πορεία σε διεθνές επίπεδο. Οι τρεις μεγάλοι, διεθνείς οργανισμοί επαγγελματιών Coaches ενώνουν τις δυνάμεις τους και ανοίγουν τον δρόμο για μια και ενιαία παγκόσμια φωνή στο Life & Business Coaching. Από τις21 Νοεμβρίου 2012, ο Association for Coaching (AC), το International Coaching Federation (ICF) και το European Mentoring and Coaching Council (EMCC), ενημέρωσαν τα μέλη τους και τους οργανισμούς εκπαίδευσης που είναι συμβεβλημένοι, ότι συνεργάζονται και επίσημα πλέον για την ίδρυση ενός ενιαίου φορέα, της Global Coaching & Mentoring Alliance (Διεθνής Coaching & Mentoring
Συμμαχία).

Τα τελευταία χρόνια, με αφορμή τη σύνταξη ενός κοινού Κώδικα Δεοντολογίας και Καλής Πρακτικής, οι παγκόσμιοι αυτοί σύλλογοι έχουν εγκαινιάσει μια μακρόχρονη συνεργασία. Σήμερα πια όμως, τέθηκαν και τα θεμέλια για το διεθνές οικοδόμημα του coaching. Μετά τη συμφωνία στο πρόσφατο συνέδριο του EMCC στην Ισπανία, ή πρόεδρος του Association for Coaching Katherine Tulpa, δήλωσε χαρακτηριστικά: “
Σε μια συλλογική δράση, προωθούμε την οικοδόμηση συμμαχιών και πνεύματος συνεργασίας, με σκοπό να κάνουμε τη διαφορά σε μια επαγγελματική κοινότητα που αναδύεται ως ολότητα […] Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητες που φέρνει αυτή η συμμαχία στο συλλογικό μας ταξίδι προς την επαγγελματοποίηση του coaching και mentoring και κυρίως σε εκείνους που βοηθάμε […] Αυτή η συμμαχία αποτελεί ορόσημο στην Ιστορία τουCoaching, αναδεικνύοντας ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα ενωμένοι,οι αρχές που διέπουν το εγχείρημά μας είναι η συνεργασία, η ανάπτυξη και ο προσανατολισμός στο μέλλον”. 
 
         
O AC (Association for Coaching), είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός με καταστατικό σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση του Coaching διεθνώς. Στόχος του είναι να διαμορφώσει νέες συνθήκες εξέλιξης στο coaching με σύγχρονα επαγγελματικά, μεθοδολογικά και δεοντολογικά κριτήρια. Έχει εκατοντάδες  εγγεγραμμένα μέλη από 40 χώρες στον κόσμο,πιστοποιημένους Coaches, ελεύθερους επαγγελματίες, αναγνωρισμένους φορείς εκπαίδευσης και παροχής υπηρεσιών coaching και βέβαια νέα μέλη που τώρα ξεκινούν την σταδιοδρομία τους. H Athens Coaching Academy την οποία διευθύνω, είναι ένας από τους φορείς εκπαίδευσης - μέλος του AC, με αναγνωρισμένα προγράμματα εκπαίδευσης σε Life & Business Coaching (Recognized Courses).
             
Εκ των πραγμάτων, πρόκειται για ένα ακόμη γεγονός στη δυναμική ανάπτυξη της Coaching βιομηχανίας προσφέροντας νέες ευκαιρίες εξέλιξης και αναγνώρισης των εξειδικευμένων επαγγελματιών και στην Ελλάδα. Τώρα, στην πιο κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, μια μέθοδος ανάπτυξης και επιτυχίας όχι απλά βρίσκει χώρο αλλά χαράσσει τον δρόμο διεξόδου μέσα από την ουσία και το παράδειγμά της.
 

 
Η Athens Coaching Academy αποτελεί το πρώτο αναγνωρισμένο κέντρο επιμόρφωσης στο Life & Business Coaching, από τον Association for Coaching International. Στα πλαίσια της έναρξης της στην Ελλάδα θα δώσει 10 υποτροφίες για έκπτωση 30% στα εξ αποστάσεως προγράμματα. Από 700 σε 490 ευρώ.

Οι υποτροφίες θα δοθούν για τα προγράμματα:
1)  Diploma in Personal Life Coaching
2) Diploma in Team Coaching & Diagnosis (HRM).
 
 
Η εκπαίδευσή σας γίνεται πλήρως μέσω διαδικτύου.
 
Απευθύνονται  σε άτομα που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
●     Είναι κάτοχοι Πτυχίου ΑΕΙ / ΤΕΙ.
●     Είναι από 25 – 45 ετών.
●     Θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με οποιοδήποτε πεδίο του Coaching. 
 
Η διαδικασία καταλήγει στις 9/12 οπότε θα πρέπει να έχει γίνει και η εγγραφή τους, οι ενδιαφερόμενοι θα στείλουν βιογραφικό και θα ενημερωθούν τηλεφωνικά από τη Γραμματεία της ACA. 

Αποστολή βιογραφικού στο
info@athenscoaching.gr με τίτλο «Υποτροφίες 9/12».

Πληροφορίες στο 210 9859680, καθημερινά 10:00 – 14:00. Γραμματεία Athens Coaching Academy.


 
Είσαι μία από τις υπέροχες γυναίκες που έχει αναρωτηθεί τα παρακάτω;

''Κρατάει ο έρωτας για πάντα;'', ''Είμαι μόνη και ψάχνω τον ιδανικό άνδρα για μένα. Μπορώ να τον βρω;'', ‘’Είμαι παντρεμένη τόσα χρόνια και θέλω να διατηρήσω την φλόγα στη σχέση μου. Μπορώ;’’ ‘’Είναι εύκολο να τα πετύχω όλα αυτά;’’, ‘’Μα που πήγαν όλοι οι άνδρες;’’, ‘’Γιατί να μην είναι εύκολο για μένα;’’, ‘’Μα γιατί δεν με προσέχει;’’
 
Είσαι μία από αυτές τις γυναίκες που θέλουν τον "ΕΡΩΤΑ" και την "ΑΓΑΠΗ"στη ζωή τους  για πάντα;

Αν ναι, το Σεμινάριο "Ραντεβού με τον έρωτα" σου ανοίγει τον δρόμο για να κατακτήσεις και να διατηρήσεις την αγάπη, ξυπνώντας τις δυνατότητες που εσύ διαθέτεις για να το πετύχεις!

Ταυτόχρονα βρες στο σεμινάριο το «κλειδί» που θα σου αποκαλύψει τα ΜΙΚΡΑ και τα ΜΕΓΑΛΑ μυστικά, τα οποία με τη σειρά τους θα σε οδηγήσουν στη μεγάλη αποκάλυψη: Μπορείς να προσελκύσεις τον έρωτα στη ζωή σου και να τον διατηρήσεις για πάντα!

Ο πρίγκιπας αυτή τη φορά ήρθε για να μείνει…
 
Εσύ  το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πεις... ''Yes I do''.

So, do you?

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο δείτε εδώ.

 
Όταν βομβαρδιζόμαστε από παντού με έξοδα, χρέη, περικοπές, ανεργία, τί επιλέγουμε να κάνουμε; Να παρατήσουμε τα όπλα και να αφανιστούμε ή να ενισχύσουμε το δυναμικό μας και να βγούμε στη μάχη πιο δυνατοί;

Η Κατερίνα Ευστρατιάδου, Life Coach, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της εποχής, δίνει τη
δυνατότητα παρακολούθησης δύο εργαστηρίων σε πολύ προνομιακή τιμή που υπόσχονται
να μας κάνουν πιο άμεσους και αποτελεσματικούς στην οικονομική κρίση:

 - «9 βήματα για να επιτύχετε τους στόχους σας»

 - «Ανεβάστε τις πωλήσεις σας αποτελεσματικά»

 
Είμαστε κρίκοι μιας ανθρώπινης αλυσίδας και ο ένας επηρεάζει αρνητικά ή θετικά τους υπόλοιπους ανάλογα με τις σκέψεις και τις πράξεις του.Είναι δική μας ευθύνη αν θα επιλέξουμε την ενδυνάμωση αυτής της αλυσίδας με συλλογική δράση επενδύοντας στην ορθή γνώση και αντίληψη ή αν θα αφεθούμε έρμαια αρνητικών σκέψεων και ατομικιστικών συμφερόντων που θα οδηγήσουν αναπόφευκτα στην αποδόμηση της ανθρώπινης ενότητας. 
 
Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο δείτε
εδώ.
 
Πόσο μεγάλη είναι μια καλύβα; Τι σημαίνει ψάχνω νερό; Πόσο διαφορετική είναι η ζωή στη διπλανή ήπειρο;
Με αφορμή τα 40 χρόνια διεθνούς δράσης η ActionAid γιορτάζει και μας καλεί να ανακαλύψουμε τις απαντήσεις, συμμετέχοντας στο «Μπες στη θέση μου» από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Βιωματική έκθεση, προβολές ντοκιμαντέρ, ομαδική έκθεση φωτογραφίας και ένα σεμινάριο Αφρικανικού χορού, θα μας βοηθήσουν και να ζήσουμε για λίγο την Αφρική βιώνοντας μια πρωτοποριακή εμπειρία.
 
«Ειδικά αυτήν τη δύσκολη περίοδο που οι αρχές και οι ανθρώπινες αξίες περνούν ουσιαστική κρίση, δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την ενίσχυση της αλληλεγγύης στους λιγότερο τυχερούς συνανθρώπους μας», λέει η  
εθελόντρια Σοφία Δελενίκα καλώντας μας να γευτούμε την αναπαράσταση του τρόπου ζωής των πολύ φτωχών κοινοτήτων του κόσμου μας.
 
O εθελοντής Αμβρόσιος Κάρδαρης που συμμετέχει στην έκθεση με φωτογραφίες από τη Ρουάντα, μας ταξιδεύει στα βάθη της Αφρικής αποτυπώνοντας τη γοητεία, τη μαγεία και ταυτόχρονα την Αξιοπρέπεια του αφρικανικού λαού, πιστεύοντας να είναι το φωτογραφικό αυτό ταξίδι η αφορμή για ένα αέναο ταξίδι στα βάθη της ψυχής.
 
Διαβάστε το πλήρες
άρθρο και το αναλυτικό πρόγραμμα.


 
 
Γράφει η Νίκη- Αικατερίνη Μπαρπαγιάννη, Κλινική Ψυχολόγος
Όλοι έχουμε στο περιβάλλον μας ανθρώπους που ίσως παραπονιούνται λίγο πιο πολύ από το σύνηθες. Ίσως και εμείς οι ίδιοι έχουμε πέσει σε αυτή την παγίδα κατά καιρούς. Νευροεπιστήμονες όμως τώρα ισχυρίζονται ότι ακόμα και η έκθεσή μας επί 30 λεπτά σε οποιαδήποτε μορφή αρνητικότητας, ακόμα και αν προέρχεται από τα ΜΜΕ, δρα επιζήμια στην αποτελεσματική λειτουργία των νευρώνων του ιππόκαμπου.

 
Ο χειμώνας μπήκε στην ζωή μας δυναμικά με πολλά γεγονότα και ανατροπές σε διάφορους τομείς της ζωής μας. Tα προβλήματα καλά κρατούν και το ερώτημα που έχει σφηνωθεί στο μυαλό όλων μας εδώ και καιρό συνεχίζει να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά: «Και τώρα τι γίνεται…;»

 
Γράφει η Λιάνα Κατέχη, Ομοιοπαθητικός, BSY Λονδίνου,Σύμβουλος Υγείας της K-Link
Picture
Σήμερα θα γνωρίσετε τι πρέπει να προσφέρετε στο σώμα σας ώστε να διατηρήσετε και να επανακτήσετε την ομορφιά, την υγεία και την ενέργειά σας ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία. Θα μιλήσουμε για το κολλαγόνο. Την πρωτεΐνη κλειδί του  ανθρώπινου οργανισμού!


 
Γράφει ο Χαράλαμπος Πετράς, Ανθρωπολόγος, Ψυχολόγος, Life Coach

Coaching σημαίνει ανάπτυξη και αυτοβελτίωση, σε αντίθεση με πολλές άλλες μεταφράσεις που εντοπίζει κανείς στο διαδίκτυο. Σε ένα επόμενο άρθρο θα εξηγήσω λεπτομερώς τι συμβαίνει με την μετάφραση, εδώ ωστόσο θέλω να μείνουμε στην ουσία του πράγματος. Στην ουσία, δηλαδή στα συστατικά στοιχεία αυτού που περιλαμβάνει ο όρος Coaching. Το Life Coaching είναι απόλυτα συνυφασμένο με τις έννοιες της ανάπτυξης και της αυτοβελτίωσης, κάτι που αναδεικνύεται με σαφήνεια στις θεμελιώδεις αρχές του.

 
Καλό φαγητό (μεσογειακή διατροφή και κρασί), λίγη άσκηση, πολύ ερωτική διάθεση, απουσία στρες, καθημερινή μεσημεριανή σιέστα: σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για να ζήσετε ποιοτικά μέχρι τα βαθιά γεράματα;
Μακροσκελές άρθρο, με τίτλο «The Island Where People Forget to Die», δημοσίευσε στο ένθετο περιοδικό της η εφημερίδα «The New York Times». Αφιερωμένο στην αναζήτηση του μυστικού της μακροζωίας των ανθρώπων της Ικαρίας, το άρθρο είναι προσαρμογή από τη νέα έκδοση των Blue Zones του Dan Buettner που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα με το National Geographic. 

Στις γραμμές του βρίσκει κανείς πολλές συναρπαστικές ιστορίες Ικαριωτών που σύμφωνα με τον τίτλο "ξεχνούν να πεθάνουν". Είναι πράγματι εντυπωσιακές. Μας προβληματίζουν όμως αρκετά…