Κάντε like!
 
Γνώριζες ότι ένα φιλί 20 δευτερολέπτων την ημέρα με τον/την σύντροφό σου είναι ισχυρό τονωτικό για τη σχέση σας και ότι σας φέρνει πιο κοντά; Έρευνες δείχνουν ότι τα καθημερινά φιλιά και η εκδήλωση τρυφερότητας μεταξύ των δύο συντρόφων -ακόμη κι όταν δεν υπάρχει ολοκληρωμένη ερωτική επαφή-, ανανεώνει πολύ τη σχέση, αυξάνει την αντοχή της στον χρόνο, ενώ έχει και σημαντικά οφέλη στην ψυχοσωματική μας υγεία.
 
Ένα φιλί εκδηλώνει χαρά, εκδηλώνει συναισθήματα που κάποιες φορές σε κάνουν να μη βλέπεις μπροστά σου. Όπως μπροστά του δεν είδε και στις 14 Αυγούστου του 1945μαθαίνοντας τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο ναύτης George Mendonsa που φίλησε μια τυχαία νοσοκόμα που βρήκε στο διάβα του ονόματι Friedman. Το διασημότερο φιλί του κόσμου όπως χαρακτηρίστηκε 67 χρόνια μετά δόθηκε από δύο αγνώστους και κάνει ακόμα και σήμερα τις καρδιές όλων των ρομαντικών να χτυπούν δυνατά.

Ας έρθουμε στο σήμερα. Ας δούμε πως ένα φιλί είναι ικανό να ανανεώνει την ερωτική μας σχέση και μάλιστα χωρίς την προϋπόθεση της ερωτικής επαφής.

Σφραγίζεις με το καλύτερο τρόπο το στόμα: Ξέρατε ότι για τις γυναίκες τα φιλιά δεν βρίσκονται σε υποδεέστερη θέση από την ερωτική επαφή. Μάλιστα, οι στατιστικές λένε πως τα ζευγάρια που επιδίδονται σε φιλιά καθημερινά, έχουν περισσότερες πιθανότητες να μην χωρίσουν. Με το να δώσουμε ένα τρυφερό φιλί στην καλή μας τις κλείνουμε με τον καλύτερο τρόπο το στόμα, ένα ενδεχόμενο παράπονο μετουσιώνεται σε όμορφα λόγια και η «παντόφλα» μένει για πολύ καιρό μακριά από τη σχέση μας.  

Γλιτώνεις το γυμναστήριο: Ποια γυναίκα δεν θέλει να καίει θερμίδες; Ε, να ένας τρόπος. Έρευνες έδειξαν πως για κάθε 5 ώρες παθιασμένου φιλιού μπορείς να χάσεις μέχρι και μισό κιλό! Να μια ευκαιρία να συνδυάζεις τον έρωτα με το αδυνάτισμα. 
 
Μέθοδος αντι-στρές: Το να φιλάς το ταίρι σου, είτε με τρυφερότητα είτε με φλογερό ερωτικό πάθος, βοηθά πολύ στη μείωση του στρες και στη χαλάρωση της ψυχής και του σώματος. Αυτά οφείλονται στο ότι κατά την διάρκεια του φιλιού,απελευθερώνονται χημικές ενώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, που ανήκουν στην οικογένεια των νευροδιαβιβαστών. Οι νευροδιαβιβαστές αυτοί, έχουν σημαντικό ρόλο στους μηχανισμούς γένεσης της ευχαρίστησης και της χαλάρωσης. 
 
Γλιτώνεις από τα κρυολογήματα: Τέλος ένα φιλί σου δημιουργεί αντισώματα. Η έκθεση σε μικρόβια δεν είναι πάντα κάτι κακό. Μερικά μικρόβια, μας βοηθούν στο να δημιουργήσαμε καλύτερα αντισώματα για την άμυνά μας, εναντίον μελλοντικών επικίνδυνων μικροβιακών εισβολέων, που απειλούν την υγεία μας. Η έκθεση ενός ατόμου σε μικρόβια, που υπάρχουν στο στόμα του ερωτικού συντρόφου του, μπορεί  κάποτε να ενδυναμώνει την άμυνα του.
 
Χειμώνας έρχεται. Ο καιρός σιγά σιγά θα γίνεται όλο και πιο μουντός. Η διάθεση μας σίγουρα θα επηρεαστεί.Ε και; Σύμμαχος μας είναι το φιλί. Και για όσους δεν έχουν ταίρι. Ο καιρός γαρ εγγύς, έρχεται η μέρα που το φιλί θα γίνει καθημερινότητα. Όχι και τόσο άσχημα ε; 

  

Φωτογραφία: citeste-ne.ro

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.