Κάντε like!
 
Η προσέγγιση για την απόκτηση μίας πλήρους αρμονικής ερωτικής ζωής θα πρέπει να
γίνει σε δύο επίπεδα:

Σε ατομικό επίπεδο

Picture
 α) Μία υγιεινή διατροφή, η οποία παρέχει όλα τα βασικά θρεπτικά στοιχεία που βοηθούν την ορμονική ισορροπία σε  συνδυασμό με:

 β) καθημερινή αποτοξίνωση,

 γ) κάποιες τεχνικές διαχείρισης του άγχους και 

δ) ένα βιώσιμο πρόγραμμα άθλησης,

θα λειτουργήσουν ως ένας αποτελεσματικός και φυσικός τρόπος για να διατηρήσετε την ερωτική σας ικανότητα και να αντισταθείτε στη μείωση των επιπέδων τεστοτερόνης. Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω θα σας εξασφαλίσει χορταστικά γεύματα με κατάλληλες τροφές και ουσίες που βοηθούν την ορμονική ισορροπία και σας κάνουν να αισθάνεστε ικανοποιημένοι, αποζημειωμένοι αλλά και έντονα φορτισμένοι με σεξουαλική  ενέργεια.
 
ε) Αφροδισιακά Συμπληρώματα: Υπάρχουν πολλά στην αγορά υποσχόμενα να επαναφέρουν την ερωτική λειτουργία όσων υποφέρουν από ανικανότητα ή έλλειψη ερωτικής επιθυμίας. Επιλέξτε τα με σύνεση, προτιμήστε αυτά που είναι
φυσικά  συμπληρώματα διατροφής και να θυμάστε ότι από μόνο του ένα σκεύασμα δε  δίνει τη λύση. Η προσέγγιση χρειάζεται να είναι πολυπαραγοντική.

Απελευθερώστε την έμφυτη ερωτική ορμή σας ζώντας ενστικτωδώς!

Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζετε πάντα τα επιστημονικά δεδομένα πίσω από οτιδήποτε επιθυμείτε. Ομοίως και στην ερωτική ζωή. Μπορείτε απλά να χρησιμοποιείτε τα ένστικτά σας. Οτιδήποτε έχει αποτέλεσμα για εσάς είναι καλό και το αντίθετο. Ακολουθήστε τα ένστικτά σας και απελευθερώστε τον αληθινό σας εαυτό.
Τα δύο ισχυρότερα ένστικτα που κυριαρχούν στη ζωή είναι το ένστικτο της επιβίωσης και το ένστικτο της αναπαραγωγής. Τόσο το φαγητό όσο και το σεξ μας προσφέρουν μία μεγάλη αίσθηση απόλαυσης. Ίσως γι’ αυτό το φαγητό και η σεξουαλική ζωή ήταν ανέκαθεν συνδεδεμένα μεταξύ τους. Αν έχετε τη σοφία για να ικανοποιείτε και τις δύο αυτές επιθυμίες ακολουθώντας ένα ισορροπημένο πρόγραμμα άσκησης και διατροφής, τότε κατέχετε την τέχνη του ευ ζην. Όλοι κρύβουμε αυτή τη βαθιά σοφία μέσα μας. Αρκεί να την αναζητήσουμε!

Σε επίπεδο σχέσης

Picture


 Το σεξ και η ερωτική διάθεση αντιμετωπίζονται συχνά από πολλά ζευγάρια ως «κάτι άσχετο» από τη σχέση τους, μια δραστηριότητα «ξεκομμένη» που δεν σχετίζεται με την ψυχική διάθεση και επικοινωνία μεταξύ τους. Για αυτό και συχνά, στην προσπάθεια να ξεπεράσουν τη μονοτονία της σεξουαλικής τους ζωής, εστιάζουν σε πρακτικές λύσεις, όπως νέες στάσεις στο σεξ, νέες τεχνικές κλπ. Το σεξ όμως, ακόμη και το πιο «μονότονο» σεξ, δεν είναι μια πρακτική, μηχανική δραστηριότητα. Είναι μια γλώσσα επικοινωνίας και αφορά  οτιδήποτε συμβαίνει ή διαδραματίζεται σε μια σχέση. Πράγματι, ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο τα ζευγάρια βαριούνται και αποφεύγουν το σεξ, αποτελεί ένα παράθυρο θέασης του τι πραγματικά συμβαίνει στη σχέση τους και πώς αυτοί οι δύο άνθρωποι αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Η διατήρηση του ερωτικού ενδιαφέροντος λοιπόν εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την ικανότητα μιας σχέσης να εκφράζεται και να επικοινωνεί αλλά και από την ικανότητα των δύο μελών της να είναι ο καθένας σε επαφή με τον ίδιο του τον εαυτό. Η έλλειψη ερωτικής διάθεσης δεν δηλώνει τίποτα περισσότερο ή διαφορετικό από το «δεν μπορώ, δεν θέλω ή δεν με ενδιαφέρει να επικοινωνήσω»! Η συνειδητοποίηση αυτή μπορεί να αποτελέσει βάση για σημαντική περαιτέρω αλλαγή!
 
Για να εκμεταλλευτείτε λοιπόν στο έπακρο την ερωτική ενέργεια που θα αποκτήσετε όταν εφαρμόσετε όσα αναφέραμε σε ατομικό επίπεδο και σε επίπεδο σχέσης είναι σημαντικό, η επαφή με τον/τη σύντροφό σας να είναι ποιοτική, γιατί δεν αρκεί το πλημμύρισμα των αισθήσεων για να κρατήσετε τον οργανισμό σας σε… φόρμα, αλλά χρειάζονται και τα έντονα συναισθήματα μιας  ουσιαστικής σχέσης.


Διαβάστε ακόμη:

- Ερωτική επιθυμία & Σεξουαλική ικανότητα
- Ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την ερωτική απόδοση των ανδρών;



Πηγές: psychologynet.gr, "Warrior Diet"Book, Οri Hofmekler
Φωτογραφίες: eligiblemagazine.com,
 www.arabwomennow.com

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.