Κάντε like!
 
Picture
Τι σημαίνει “κόλλημα”...;

Μπορεί να είναι κάθε είδους εμπόδιο, δυσκολία, πρόβλημα που νιώθουμε ότι δε μας αφήνει να πάμε μπροστά σε κάποιο τομέα της ζωής μας: οικονομικά, επαγγελματικά, ερωτικά, κοινωνικά, πνευματικά.


Τι κάνω για να ξεμπλοκάρω;
Picture
Καταρχήν σταματάω να σκέφτομαι. Αφού περάσει το στάδιο της σύγχυσης, του πανικού, της απόγνωσης, της οργής, του αυτομαστιγώματος ή της απόδοσης ευθυνών σε άλλους,προσπαθώ να μπω σε μία κατάσταση βαθιάς σιωπής -περισυλλογής ή διαλογισμού,μπορεί να το ονομάσει ο καθένας όπως θέλει, δεν έχει σημασία- σημασία έχει να πάψω να σκέφτομαι και να αρχίσω να κοιτάω μέσα μου.

Πως θα με βοηθήσει;
Μένοντας αποκολλημένος από το εξωτερικό περιβάλλον (τοξικές συνθήκες, αρνητικές καταστάσεις, άνθρωποι-ζόμπι, άνθρωποι που υποτίθεται ότι θέλουν το καλό μου), παύω να αποπροσανατολίζομαι, να εξαρτώμαι, να προσκολλώμαι σε πρότυπα άλλων και έρχομαι σε επαφή με τις αληθινές μου προθέσεις, τις προσωπικές μου αξίες, τα πραγματικά κίνητρα που με ωθούν στη ζωή. Αρχίζω να θυμάμαι «ποιος/α είμαι», «που βρίσκομαι», «που πάω», «γιατί θέλω να πάω εκεί;», «γιατί έφτασα εδώ που έφτασα», «πως θα φτάσω εκεί που θέλω». Όλες οι λύσεις και απαντήσεις που ψάχνω βρίσκονται ήδη μέσα μου. Αρκεί να σιωπήσω και να έχω το θάρρος να αντικρίσω το μεγαλείο που κρύβεται μέσα μου.

Πόσο εύκολο είναι να το πετύχω;
Τίποτα δεν εύκολο ή δύσκολο όταν υπάρχουν ειλικρινείς προθέσεις και ξεκάθαροι στόχοι. Το μόνο που χρειάζεται να υπάρχει είναι ισχυρή ΘΕΛΗΣΗ. Θέλω πραγματικά να ξεμπλοκάρω; Τότε τι πιο εύκολο να βγάλω στην επιφάνεια μόνο την αλήθεια μου, αυτήν που κουβαλάω ήδη μέσα μου; Δεν χρειάζεται να κάνω περίτεχνα πράγματα για να πετύχω τους στόχους μου. Δεν χρειάζεται να κάνω εξαντλητικές προσπάθειες για να πείσω τους άλλους ότι έχω δίκιο ή ότι αξίζω για κάτι που δεν είμαι. Δεν χρειάζεται να πάω σε πολυφημισμένους γκουρού, μέντιουμ και πάσης φύσεως σχετικής ιδιότητας ανθρώπους που μου υπόσχονται ότι θα μου βρουν λύσεις σε ό,τι με απασχολεί. Το μόνο που έχω να κάνω είναι να παραμείνω σιωπηλός και να μιλήσω ειλικρινά με τον εσωτερικό μου εαυτό. Να ακούσω τη βαθύτερη φωνή μου. Να αφουγκραστώ τις εσώτερες επιθυμίες μου. Να βγάλω στην επιφάνεια ό,τι πιο αληθινό έχω. Και να παραμένω έτσι “καθαρός” (ειλικρινής) εσωτερικά και εξωτερικά. Όταν οι σκέψεις μου συνάδουν με τα λόγια μου, όταν αυτά που σκέπτομαι, λέω και κάνω είναι σε πλήρη αρμονία, τότε όλα τα εμπόδια καταρρίπτονται, οι φαινομενικές δυσκολίες απλοποιούνται, τα προβλήματα ξεπερνιόνται και προχωράω…


Εννοείται ότι μέχρι να φτάσω στο σημείο αυτό, μπορώ να πάρω τη βοήθεια κάποιων ειδικών που θα επιταχύνουν το ξεμπλοκάρισμά μου. Με τρόπο όμως που θα με βοηθήσουν απλά να δω τη δική μου αλήθεια, να δώσω εγώ τις απαντήσεις στα δικά μου κολλήματα, χωρίς να προσκολληθώ σ’ αυτούς και να εξαρτηθώ από την ύπαρξή τους. Οι άλλοι υπάρχουν απλά για να με εμπνέουν με τα λόγια και τις πράξεις τους, ώσπου να μάθω να αντλώ έμπνευση από το δικό μου εσωτερικό “φως”.

Τι κάνω όταν δε βλέπω αποτέλεσμα;
Υπομονή. Κάνω υπομονή και σύντομα βλέπω το όφελος. Συνεχίζω να προσπαθώ, δεν απογοητεύομαι, έχω πίστη στον εαυτό μου, δρω και ξεπερνώ τα πάντα.


Λοιπόν, κόλλησα! Ε, και;

ΣΙΩΠΗ – ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΔΡΑΣΗ

Το“σκέψου πριν μιλήσεις” είναι πλέον ξεπερασμένο. Το “σκέψου πριν σκεφθείς” ή αλλιώς “σιώπησε βαθιά” είναι μια πολύ καλύτερη ιδέα που αν την εφαρμόσουμε θα δούμε πολλαπλά οφέλη!
 

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.