Κάντε like!
 
Γράφει ο Χαράλαμπος Πετράς

 Αν και στην Ευρώπη οι συνθήκες που διαμορφώνονται είναι κρίσιμες, το coachingσυνεχίζει ακάθεκτο την αναπτυξιακή του πορεία σε διεθνές επίπεδο. Οι τρεις μεγάλοι, διεθνείς οργανισμοί επαγγελματιών Coaches ενώνουν τις δυνάμεις τους και ανοίγουν τον δρόμο για μια και ενιαία παγκόσμια φωνή στο Life & Business Coaching. Από τις21 Νοεμβρίου 2012, ο Association for Coaching (AC), το International Coaching Federation (ICF) και το European Mentoring and Coaching Council (EMCC), ενημέρωσαν τα μέλη τους και τους οργανισμούς εκπαίδευσης που είναι συμβεβλημένοι, ότι συνεργάζονται και επίσημα πλέον για την ίδρυση ενός ενιαίου φορέα, της Global Coaching & Mentoring Alliance (Διεθνής Coaching & Mentoring
Συμμαχία).

Τα τελευταία χρόνια, με αφορμή τη σύνταξη ενός κοινού Κώδικα Δεοντολογίας και Καλής Πρακτικής, οι παγκόσμιοι αυτοί σύλλογοι έχουν εγκαινιάσει μια μακρόχρονη συνεργασία. Σήμερα πια όμως, τέθηκαν και τα θεμέλια για το διεθνές οικοδόμημα του coaching. Μετά τη συμφωνία στο πρόσφατο συνέδριο του EMCC στην Ισπανία, ή πρόεδρος του Association for Coaching Katherine Tulpa, δήλωσε χαρακτηριστικά: “
Σε μια συλλογική δράση, προωθούμε την οικοδόμηση συμμαχιών και πνεύματος συνεργασίας, με σκοπό να κάνουμε τη διαφορά σε μια επαγγελματική κοινότητα που αναδύεται ως ολότητα […] Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητες που φέρνει αυτή η συμμαχία στο συλλογικό μας ταξίδι προς την επαγγελματοποίηση του coaching και mentoring και κυρίως σε εκείνους που βοηθάμε […] Αυτή η συμμαχία αποτελεί ορόσημο στην Ιστορία τουCoaching, αναδεικνύοντας ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα ενωμένοι,οι αρχές που διέπουν το εγχείρημά μας είναι η συνεργασία, η ανάπτυξη και ο προσανατολισμός στο μέλλον”. 
 
         
O AC (Association for Coaching), είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός με καταστατικό σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση του Coaching διεθνώς. Στόχος του είναι να διαμορφώσει νέες συνθήκες εξέλιξης στο coaching με σύγχρονα επαγγελματικά, μεθοδολογικά και δεοντολογικά κριτήρια. Έχει εκατοντάδες  εγγεγραμμένα μέλη από 40 χώρες στον κόσμο,πιστοποιημένους Coaches, ελεύθερους επαγγελματίες, αναγνωρισμένους φορείς εκπαίδευσης και παροχής υπηρεσιών coaching και βέβαια νέα μέλη που τώρα ξεκινούν την σταδιοδρομία τους. H Athens Coaching Academy την οποία διευθύνω, είναι ένας από τους φορείς εκπαίδευσης - μέλος του AC, με αναγνωρισμένα προγράμματα εκπαίδευσης σε Life & Business Coaching (Recognized Courses).
             
Εκ των πραγμάτων, πρόκειται για ένα ακόμη γεγονός στη δυναμική ανάπτυξη της Coaching βιομηχανίας προσφέροντας νέες ευκαιρίες εξέλιξης και αναγνώρισης των εξειδικευμένων επαγγελματιών και στην Ελλάδα. Τώρα, στην πιο κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, μια μέθοδος ανάπτυξης και επιτυχίας όχι απλά βρίσκει χώρο αλλά χαράσσει τον δρόμο διεξόδου μέσα από την ουσία και το παράδειγμά της.
 


Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.