Κάντε like!
 
Picture
Είδες, άκουσες ή βίωσες κάτι σήμερα που σου έδωσε έμπνευση ή απλά μία στιγμιαία ευχαρίστηση; Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε: μια καινούργια γεύση ή ένα ωραίο άρωμα. Μια όμορφη εικόνα ή μια ενδιαφέρουσα ταινία. Ένα χαρούμενο άκουσμα ή μια συναρπαστική συναυλία. Μια πρωτοβουλία που επιβράβευσες ή κάτι που σε κινητοποίησε. Δεν έχει σημασία πόσο μικρό ή μεγάλο είναι αυτό το ερέθισμα.  Σημασία έχει να συνειδητοποίησες ότι αυτό το ερέθισμα προκάλεσε έστω και μία μικρή αλλαγή μέσα σου –ένα όμορφο συναίσθημα- διακόπτοντας ευχάριστα την καθημερινότητά σου.

Υπάρχουν πολλά ερεθίσματα γύρω μας τα οποία εξαιτίας του άγχους και των γοργών ρυθμών της καθημερινότητας περνούν απαρατήρητα. Όταν όμως χαλαρώνουμε, ηρεμούμε και βάζουμε φρένο στον κατακλυσμό των σκέψεών μας, ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα αρχίζει σιγά-σιγά να αλλάζει. Τα ίδια ερεθίσματα μας επηρεάζουν διαφορετικά και αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε μια άλλου είδους ομορφιά.

 Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε ελεύθερο τον αυθορμητισμό, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας και να παρατηρήσουμε…
 Για να δούμε λοιπόν, τι σας εμπνέει σήμερα;

 


Comments

Yellow Light
10/10/2012 2:01pm

Σήμερα με εμπνέει.... μια φράση καθηγητή πανεπιστημίου που απευθυνόταν σε απόφοιτους πτυχιούχους: "Δεν παίρνετε το πτυχίο σας σήμερα επειδή αποδείξατε ότι πήρατε κάποιες συγκεκριμένες γνώσεις. Παίρνετε πτυχίο επειδή αποδείξατε ότι ξέρετε να σκέφτεστε και να έχετε ανοιχτά μυαλά! Ό,τι και να κάνετε από εδώ και κοιτάξτε να είστε οι καλύτεροι σε αυτό!"

Reply
Eliza
10/14/2012 9:02am

Τί άλλο θα μπορούσε να με εμπνεύσει σήμερα πέρα από τον υπέροχο λαμπερό ήλιο που έλουζε την Αττική μέσα Οκτωβρίου κάνοντας χαρούμενους μικρούς, μεγάλους και ακόμη μεγαλύτερους;;;!!! Yes I love Greece!!! Και ας με καταρακώνει η κρίση...
Α, ναι υπάρχει και κάτι ακόμη που μου έδωσε έμπνευση σήμερα πριν βγω στον ήλιο. Το χρυσαφένιο χρώμα του μελιού που έλουζε το αχνιστό ψωμάκι μου και η υπέροχη ευωδία του καφέ φίλτρου με άρωμα μπισκότο... Ένιωσα πριγκίπισσα σε βασιλικό παλάτι με 2 τόσες δα μικρές απολαύσεις! Η τέρψη ουρανίσκου, οφθαλμών και οσμής με ταξίδεψουν σε κόσμους απολαυστικούς... Όλα μπορούν να μας τα στερήσουν, όχι όμως και το ελεύθερο της φαντασίας μας! Αυτή δεν μπαίνει σε δεσμά και όσο πιο μεγάλη τόσο πιο λυτρωτική! :)

Reply
Vanessa
10/15/2012 12:13am

Δεν μπορώ να διακρίνω τί με ενέπνευσε περισσότερο από το χθεσινό μουσικό ταξίδι με τον Χριστόφορο Αναστασάκη στο "The Party Bar" στου Ψυρρή.. Η "μεθυστική" παραλλαγή του Μοχίτο ("Ρακίτο") που κυλά γλυκά ακόμη στις φλέβες μου ή η"ψυχή" και η φωνή του Χριστόφορου που εναλλασσόταν με άψογη δεξιοτεχνία και μουσική ευελιξία ανάμεσα σε έντεχνες, ποπ, ροκ μέχρι και κρητικές ερμηνείες...;;;!!! Δεν ξέρω τί, μάλλον το δεύτερο! Πάντως μπράβο Χριστόφορε! Με εμπνέεις να αναζητήσω ποια καλλιτεχνική μου φλέβα άγγιξες και νιώθω τόση ψυχική ευφορία!
Thanks!!!

Reply

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply