Κάντε like!
 
Γράφει η Λιάνα Κατέχη, Ομοιοπαθητικός, BSY Λονδίνου,Σύμβουλος Υγείας της K-Link
Picture
Σήμερα θα γνωρίσετε τι πρέπει να προσφέρετε στο σώμα σας ώστε να διατηρήσετε και να επανακτήσετε την ομορφιά, την υγεία και την ενέργειά σας ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία. Θα μιλήσουμε για το κολλαγόνο. Την πρωτεΐνη κλειδί του  ανθρώπινου οργανισμού!

Picture
Οι πρωτεΐνες αποτελούν το βασικότερο δομικό υλικό του σώματος. Είναι σύνθετα μόρια αποτελούμενα από αμινοξέα τα οποία ενώνονται μεταξύ τους και σχηματίζουν μεγάλες αλυσίδες πολυπεπτιδίων. Ανάλογα με την κωδικοποιημένη πληροφόρηση μέσα στα γονίδια, συνθέτουν, ελέγχουν και συμμετέχουν σε κάθε διαδικασία λειτουργίας του κυττάρου. Οι πρωτεΐνες δημιουργούν τα όργανα, καρδιά, συκώτι, νεφρά, τους μύες,το σκελετό, αρθρώσεις, συνδέσμους, συνδετικό ιστό, αιμοφόρα αγγεία, δέρμα, μαλλιά, μάτια, νύχια. Συμμετέχουν παντού. Στην παραγωγή ορμονών, ενζύμων, στο  μεταβολισμό…

Το κολλαγόνο αναμφίβολα αποτελεί μια από τις βασικότερες πρωτεΐνες του ανθρώπινου οργανισμού. Παίζει τεράστιο ρόλο στην κατασκευή του σώματος, των οστών, των αρθρώσεων. Στη συνοχή, την ελαστικότητά και την αναπαραγωγή του δέρματος. Αποτελεί το 30% του συνολικού βάρους της πρωτεΐνης ολοκλήρου του σώματος. Το 75% της πρωτεΐνης που συνθέτει το δέρμα είναι κολλαγόνο. Στα μωρά φτάνει το 80%, γι’ αυτό το δέρμα τους είναι λαμπερό και σφριγηλό χωρίς πόρους. Το 70% των οστών, αρθρώσεων, τενόντων, συνδέσμων, δοντιών, νυχιών, ούλων, μαλλιών, συνδετικού ιστού είναι κολλαγόνο. Το 30% των μυών, των εσωτερικών οργάνων, καρδιάς, συκωτιού, νεφρών, αιμοφόρων αγγείων.
 
Ο οργανισμός συνθέτει το κολλαγόνο σε νεανική ηλικία χρησιμοποιώντας τις βιταμίνες C, Α, Ε, μέταλλα και ένζυμα. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι μετά την ηλικία των 20 – 25 ετών τα επίπεδα του κολλαγόνου αρχίζουν να μειώνονται δραματικά με ρυθμό 1,5% ετησίως. Οι γυναίκες το χάνουν με γρηγορότερο ρυθμό κατά την περίοδο της ωρίμανσης και της γήρανσης. Το κολλαγόνο καταστρέφεται επίσης από την
ζάχαρη, το στρες, την τοξικότητα και την UV ηλιακή ακτινοβολία.

Όσο μειώνεται η ποσότητα φυσικό είναι να δημιουργούνται ολοένα και περισσότερα προβλήματα και ασθένειες, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως ασθένειες του γήρατος. Το σώμα χάνει το βασικό δομικό υλικό του! Επόμενο είναι σιγά-σιγά να καταρρέει… να κατεδαφίζεται!
Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται στο δέρμα. Χάνει τη λάμψη, τη σφριγηλότατα, κάνει ρυτίδες, χαλαρώνει… δημιουργείται κυτταρίτιδα. Τα μαλλιά γίνονται θαμπά, λεπτότερα, πέφτουν… οι βλεφαρίδες το ίδιο. Σκελετός, αρθρώσεις, χόνδροι, μύες καταστρέφονται με αποτέλεσμα να έχουμε πόνους, χρόνια κόπωση, μειωμένη απόδοση. Η οστεοαρθρίτιδα, οστεοπόρωση, φλεβίτιδα, αρτηριοσκλήρυνση, καρδιακή ανεπάρκεια, σκλήρυνση του υαλώδη χιτώνα του ματιού αποτελούν καταστάσεις στενά συνδεδεμένες με τη μείωση του κολλαγόνου. Ο συνδετικός ιστός που συγκρατεί τα όργανα στη θέση τους και τη δομή του δέρματος, χαλαρώνει. Τα εσωτερικά όργανα χάνουν το σχήμα τους. Τα ούλα χαλαρώνουν… τα δόντια πέφτουν… καταρρέουμε!

Δυστυχώς το κολλαγόνο δεν μπορούμε να το πάρουμε από καμία τροφή. Συνεπώς η χορήγησή του στον οργανισμό μέσω συμπληρωμάτων διατροφής καθίσταται απαραίτητη. Οι επιστήμονες δούλεψαν εντατικά τα τελευταία χρόνια πάνω σ’ αυτό τον τομέα. Αρχικά έφτιαξαν συνθετικό κολλαγόνο. Αργότερα από βοοειδή. Τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα διότι
το συνθετικό κολλαγόνο είναι  βιολογικά ανενεργό και το σώμα δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει.
 
Το προερχόμενο από βοοειδή δεν έχει αποτελέσματα, διότι η δομή των αμινοξέων του βοδιού δεν είναι πανομοιότυπη (συμβατή) μ’ αυτή του ανθρώπου. Δεν μπορεί να αφομοιωθεί, να διασπαστεί ώστε να χρησιμοποιηθεί και να αποκαταστήσει το χαμένο ανθρώπινο κολλαγόνο. Κυκλοφορεί μέσα στο αίμα αδιάσπαστο με κίνδυνο να δημιουργηθεί καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο.
Picture
Τελικά επιστήμονες στο πανεπιστήμιο του Γκντανσκ ανακάλυψαν πως το κολλαγόνο από συγκεκριμένα ψάρια βαθιάς θαλάσσης είναι απόλυτα συμβατό με την ανθρώπινη πρωτεΐνη. Το διέσπασαν σε νανομέγεθος για τέλεια απορρόφηση (99%). Έτσι δημιουργήθηκε ένα κολλαγόνο μοναδικά αποτελεσματικό για την αναδόμηση του σώματος και την επαναφορά του σε νεανική κατάσταση.

Αυτό είναι μία πραγματική επανάσταση στο θέμα της υγείας!
 
Χρησιμοποιήστε το υδρολυμένο κολλαγόνο ταυτόχρονα με τα 10.000 ένζυμα και θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα. Τα
ένζυμα επιδιορθώνουν, ενεργοποιούν και εξισορροπούν όλες τις λειτουργίες και το  κολλαγόνο ξαναχτίζει το σώμα!


Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.