Κάντε like!
 
Θέλεις να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου στη δουλειά; Δώσε άμεση προτεραιότητα στη διατροφή σου! Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας(ΠΟΥ), η βελτίωση της διατροφήςθα μπορούσε να αυξήσει την παραγωγικότητασε εθνικό επίπεδο έως και 20% !
Παρακάτω θα βρεις κάποια ακόμη στατιστικά στοιχεία που δείχνουν πως οι διατροφικές μας επιλογές επηρεάζουν την οικονομία μας.
Τα 3 κύρια διατροφικά προβλήματα παγκοσμίως
Παχυσαρκία


-Το 2004 ο ΠΟΥ εκτίμησε ότι ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι.
-Οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι υπέρβαροι άνθρωποι είναι 2 φορές πιθανότερο να χάσουν τις
προσφερόμενες δουλειές από υποψήφιους εργαζόμενους που έχουν κανονικό σωματικό  βάρος.

Υποσιτισμός

-Το 2004 ο ΠΟΥ εκτίμησε ότι ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι υποσιτίζονται. 
-Η κατανάλωση λιγότερων θερμίδων από όσες θα έπρεπε οδηγεί σε απώλεια βάρους, εξάντληση, χαμηλή παραγωγικότητα και εμφάνιση ατυχημάτων.

Αναιμία
(έλλειψη σιδήρου)




-Εκτιμάται ότι το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει έλλειψη σιδήρου.
-Τα συμπτώματα της αναιμίας σχετίζονται με αδυναμία, νωθρότητα και χαμηλή συγκέντρωση.
-Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να μειώσει την απόδοση και τη φυσική εργασιακή ικανότητα κατά 30%.
-Το 1998 εκτιμήθηκε ότι στη δυτική Ασία μόνο η έλλειψη σιδήρου ήταν υπεύθυνη για $5 δις
 απώλεια σε παραγωγικότητα.

Αν τα στοιχεία αυτά είναι ενδεικτικά για τους εργοδότες, τότε ίσως είναι καλό να σκεφθούν να προτείνουν στους εργαζομένους τους ένα διατροφικό πρόγραμμα πλούσιας θρεπτικής αξία που ενισχύει την εργασιακή απόδοση και προωθεί την οικονομία της επιχείρησης.

Τροφές που ενισχύουν την εργασιακή απόδοση

Picture
Ψάρι: Είναι από τις αγαπημένες τροφές του εγκεφάλου.  Είναι πλούσια σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που προωθούν την καλή εγκεφαλική λειτουργία. Τα Ωμέγα-3 επίσης προλαμβάνουν τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών και την άνοια.

Picture
Μαύρη σοκολάτα: Ένα μικρό (μικρό όμως!) κομματάκι μαύρης σοκολάτας κάνει μεγάλη δουλειά! Περιέχει αντιοξειδωτικά που μειώνουν την εξασθένηση του νου και είναι επίσης πλούσια σε καφεΐνη, ένα φυσικό διεγερτικό που προωθεί την αύξηση συγκέντρωσης.

Picture
Ξηροί καρποί και σπόροι: Είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά που είναι γνωστό ότι μειώνουν την εξασθένηση της εγκεφαλικής λειτουργίας.


Picture
Αβοκάντο: μειώνει την κακή χοληστερόλη και περιορίζει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νόσων.


Picture
Δημητριακά ολικής αλέσεως: Εξαιρετική διατροφική επιλογή πλούσια σε διαιτητικές ίνες και βιταμίνη Ε.


Picture
Μύρτιλα (blueberries): Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες τροφή μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή των εγκεφαλικών κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες, καθώς και να περιορίσει τα συμπτώματα της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ. Έχουν δείξει επίσης ότι βοηθούν τη μάθηση και την καλή λειτουργία των μυών.

Picture
Ωμά καρότα: Ο εγκέφαλός μας που βασίζεται στη γλυκόζη για να λειτουργήσει παίρνει μία ισχυρή ποσότητα από τα ωμά καρότα.


Επένδυση στη σωστή διατροφή των υπαλλήλων = Επένδυση στη βιωσιμότητα της επιχείρησης

 
Προσφέροντας σωστή διατροφή στους υπαλλήλους σας, ενθαρρύνετε την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών που αποτρέπουν από διατροφικές επιπλοκές, καθώς επίσης και χρόνιες ασθένειες, όπως η παχυσαρκία. Με την κατάλληλη εφαρμογή, η επένδυση στην υγιεινή διατροφή των υπαλλήλων σας θα ανταμειφθεί με: 
 
-Ελάττωση των ημερών ασθενείας
-Ελάττωση των κρουσμάτων σε θέματα υγείας
-Αύξηση συγκέντρωσης και εργασιακής ικανότητας
-Αύξηση του ηθικού των εργαζομένων
-Αύξηση παραγωγικότητας
 
Αν το εργασιακό περιβάλλον, δεν μπορεί να στηρίξει την παροχή υγιεινών επιλογών διατροφής, προτείνετε στους εργαζομένους φυσικά σκευάσματα που παρέχουν στον οργανισμό συστατικά υψηλής θρεπτικής αξίας και απελευθερώνουν βαθμιαία την ενέργεια του οργανισμού χωρίς να τον εξαντλούν όπως κάνουν τα συνηθισμένα  ενεργειακά ροφήματα (energy drinks). Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.


Πηγές: ilo.org, cdc.govwebmd.com


Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.