Κάντε like!
 
Γράφει η Λιάνα Κατέχη, Ομοιοπαθητικός, BSY Λονδίνου,Σύμβουλος Υγείας της K-Link
Picture
Σήμερα θα γνωρίσετε τι πρέπει να προσφέρετε στο σώμα σας ώστε να διατηρήσετε και να επανακτήσετε την ομορφιά, την υγεία και την ενέργειά σας ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία. Θα μιλήσουμε για το κολλαγόνο. Την πρωτεΐνη κλειδί του  ανθρώπινου οργανισμού!


 
Γράφει ο Χαράλαμπος Πετράς, Ανθρωπολόγος, Ψυχολόγος, Life Coach

Coaching σημαίνει ανάπτυξη και αυτοβελτίωση, σε αντίθεση με πολλές άλλες μεταφράσεις που εντοπίζει κανείς στο διαδίκτυο. Σε ένα επόμενο άρθρο θα εξηγήσω λεπτομερώς τι συμβαίνει με την μετάφραση, εδώ ωστόσο θέλω να μείνουμε στην ουσία του πράγματος. Στην ουσία, δηλαδή στα συστατικά στοιχεία αυτού που περιλαμβάνει ο όρος Coaching. Το Life Coaching είναι απόλυτα συνυφασμένο με τις έννοιες της ανάπτυξης και της αυτοβελτίωσης, κάτι που αναδεικνύεται με σαφήνεια στις θεμελιώδεις αρχές του.

 
Καλό φαγητό (μεσογειακή διατροφή και κρασί), λίγη άσκηση, πολύ ερωτική διάθεση, απουσία στρες, καθημερινή μεσημεριανή σιέστα: σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για να ζήσετε ποιοτικά μέχρι τα βαθιά γεράματα;
Μακροσκελές άρθρο, με τίτλο «The Island Where People Forget to Die», δημοσίευσε στο ένθετο περιοδικό της η εφημερίδα «The New York Times». Αφιερωμένο στην αναζήτηση του μυστικού της μακροζωίας των ανθρώπων της Ικαρίας, το άρθρο είναι προσαρμογή από τη νέα έκδοση των Blue Zones του Dan Buettner που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα με το National Geographic. 

Στις γραμμές του βρίσκει κανείς πολλές συναρπαστικές ιστορίες Ικαριωτών που σύμφωνα με τον τίτλο "ξεχνούν να πεθάνουν". Είναι πράγματι εντυπωσιακές. Μας προβληματίζουν όμως αρκετά…

 
Θέλεις να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου στη δουλειά; Δώσε άμεση προτεραιότητα στη διατροφή σου! Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας(ΠΟΥ), η βελτίωση της διατροφήςθα μπορούσε να αυξήσει την παραγωγικότητασε εθνικό επίπεδο έως και 20% !
Παρακάτω θα βρεις κάποια ακόμη στατιστικά στοιχεία που δείχνουν πως οι διατροφικές μας επιλογές επηρεάζουν την οικονομία μας.

 
Οκτώβριος, μήνας αποταμίευσης και η Eurobank μας καλεί να επισκεφτούμε το eurobank.gr/apotamiefsi και να μάθουμε στα παιδιά μας την αξία των χρημάτων.
 
Παίζοντας μαζί τους τα διαδικτυακά παιχνίδια μπορούμε να κερδίσουμε το βιβλίο «Αν κάθε μέρα» που ετοίμασαν διακεκριμένοι δημιουργοί παιδικών βιβλίων.
 
Απλό, ψυχαγωγικό και χρήσιμο!

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Eurobank
 για περισσότερες πληροφορίες.
 
Υπάρχει μια μεγάλη ένταση γύρω μας… Και ίσως είναι η πρώτη φορά που όλη αυτή η ένταση, που έχει επηρεάσει εκατομμύρια ανθρώπων, προέρχεται από μια λέξη που υπερισχύει όλων των άλλων. Την ακούμε να χρησιμοποιείται από κάποιους ξανά και ξανά και κρέμεται σα δαμόκλειος σπάθη επάνω από τα κεφάλια μας. Φυσικά αναφέρομαι στην οικονομική κρίση για την οποία είμαι σίγουρη ότι βαρέθηκες να ακούς και κουράστηκες μέχρι εξάντλησης να μιλάς για αυτήν. 
 
Κουράστηκες να μιλάς για αυτά που θέλεις, γι αυτά που δεν μπορείς να έχεις εξαιτίας αυτής και βαρέθηκες να αντιμετωπίζεις τόσες δυσκολίες στην καθημερινότητά σου...  Στερήσεις! Αποτυχίες! Δυστυχία! Αναρωτήθηκες ποτέ όμως κάτι που είναι πραγματικά βασικό;
Δεν μπορείς πάντα να έχεις αυτό που θέλεις... αλλά αυτό είναι απαραίτητα κακό; 

 
To Διεθνές Ελληνικό Θέατρο σε συνεργασία με το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη παρουσιάζουν  τη θεατρική παράσταση:

"ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΩΡΑ"
Μετά τον επιτυχή θερινό κύκλο παραστάσεων στο Παλαιό  Πανεπιστήμιο στην Πλάκα αλλά και 250 παραστάσεις σε 14 χώρες,  Η  Απολογία του Σωκράτη, ξαναζωντανεύει στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη.  Με αμεσότητα και χιούμορ, το άκρως επίκαιρο έργο του Πλάτωνα γίνεται  αφορμή για προσφορά πολυεπίπεδης πολιτισμικής εμπειρίας και πολιτικής  πρόκλησης τους Αθηναίους πολίτες, απέναντι από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η σόλο παράσταση ακολουθείται από ανοιχτή  συζήτηση για την άμεση χρησιμότητα της Σωκρατικής σκέψης και πράξης στην ελληνική και παγκόσμια κρίση.

 
Του Χαράλαμπου Πετρά, Life Coach
Μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι άνθρωποι οφείλονται κυρίως στην έντονη ανισορροπία εργασιακού και προσωπικού χρόνου που χαρακτηρίζει συνολικά τον τρόπο ζωής τους. Η κακή διατροφή, η υπερβολική ενασχόληση με την καθημερινή εργασία και το διαδίκτυο, η απουσία ουσιαστικών συναισθηματικών δεσμών και η απόσυρση από κοινωνικές δραστηριότητες έχουν κυριαρχήσει τις τελευταίες δεκαετίες. Έτσι η διατήρηση μιας ισορροπίας που τόσο αναγκαία είναι, έχει καταλήξει ένα δύσκολο και συχνά ανεπιτυχές εγχείρημα. Όμως ακριβώς μια ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και εργασιακή ζωή, είναι εκείνη που θα επιτρέψει και θα συνεισφέρει στη βελτίωση της απόδοσης τόσο σε επαγγελματικό όσο και προσωπικό/οικογενειακό επίπεδο. 
          

 
Picture
Τα λάθη και τα σφάλματα των αιώνων που πέρασαν, με αποκορύφωμα τον τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο, όπως ακριβώς και τα σημερινά μας προβλήματα, αποτελούν από κοινού λάθη και σφάλματα ολόκληρης της ανθρωπότητας. Χωρίς εξαίρεση. Αν γίνει αυτή η αναγνώριση θα οδηγηθούμε στην καθιέρωση της αρχής του μερισμού, που τόσο ανάγκη έχει ο κόσμος μας  σήμερα. Δεν υπάρχουν προβλήματα και καταστάσεις που δεν μπορούν να λυθούν  με τη θέληση-για-το καλό. Η καλή θέληση τρέφει το πνεύμα της κατανόησης  και προωθεί την εκδήλωση της αρχής της συνεργασίας. Το πνεύμα  συνεργασίας είναι το μυστικό όλων των ανθρώπινων σχέσεων και ο εχθρός  του ανταγωνισμού.

Υπάρχει μια σχέση συγγένειας εξ αίματος ανάμεσα σε όλα τα ανθρώπινα όντα, που  όποτε
αναγνωρίζεται, γκρεμίζει κάθε εμπόδιο και τερματίζει το πνεύμα της χωριστικότητας και του μίσους. Γι αυτό η ειρήνη και η ευτυχία καθενός, αποτελεί ζήτημα όλων. Αυτή η συγγένεια αναπτύσσει την αρχή της  υπευθυνότητας και θέτει τις βάσεις για ορθή
δράση συνεργασίας.

Αυτές είναι βασικές πεποιθήσεις για τους άνδρες και γυναίκες καλής θέλησης, και προσφέρουν το έναυσμα για κάθε υπηρεσία και δράση. Οι τρεις αυτές  πρακτικού και επιστημονικού περιεχομένου αλήθειες ενσωματώνουν τρία  βασικά γεγονότα και τις ολόψυχα τις αποδέχεται κάθε παγκόσμιος  εξυπηρετητής. Δεν συμβιβάζονται με αξιώματα ούτε ενδίδουν σε  κυβερνητικές ή θρησκευτικές αναγκαιότητες. Είναι έμφυτες μέσα στη συνείδηση κάθε ανθρώπου, και εφελκύουν άμεση ανταπόκριση. Η αποδοχή τους θα "γιατρέψει" τα δεινά του κόσμου.

 
Ο Βίλχελμ Ράιχ όσο κι αν αμφισβητήθηκε, έδωσε τεράστιο έργο σε πολλούς τομείς. Δεν παύει να είναι επίκαιρος και να μας εμπνέει διαχρονικά, ένας τολμηρός επαναστάτης που προσπάθησε να συνδυάσει την  ψυχανάλυση με το μαρξισμό, για να αποκηρυχθεί στο τέλος απ' όλους.

Tου ΓIΩPΓΟY BIΔAΛH

«Ο έρωτας, η εργασία και η γνώση είναι οι πηγές της ύπαρξής μας. Aυτές που πρέπει να την κυβερνούν». Ποιος θυμάται τον Bίλχελμ Pάιχ; Tον πιο αμφισβητούμενο και κατατρεγμένο  επιστήμονα-διανοητή του περασμένου αιώνα; Tον ιδιοφυή αυτό ερευνητή, που  προσπάθησε μέσα από την ψυχιατρική και την ψυχανάλυση, την  κοινωνιολογία και τη  βιολογία να δείξει πως η σεξουαλική καταπίεση από τα παιδικά-εφηβικά  χρόνια είναι η βασική αιτία των νευρώσεων, του άγχους της  ηδονής, του  φόβου απέναντι στην ελευθερία;